Minden, ami HR

HR Budapest

A boldog álláskeresők 4 alapszabálya

2015. augusztus 04. - HRBP

806.png

 

A legtöbbünk életében eljön az a pillanat, amikor vagy így vagy úgy, de munkát kell keresni. Ez nem mindig a legvidámabb időszak az életünkben, de nincs mit tenni neki kell ugrani. Ha szerencsénk van, akkor 1-2 hónapon belül találunk új munkát, de ha nincs akkor ez az időszak akár hónapokig is eltarthat és a folyamatos kudarcok szinte kiszívják belőlünk a maradék lendületet is.

Annak érdekében, hogy az álláskeresési időszak ne szomorkodással teljen mutatok néhány tippet.

1. Készíts tervet

A munkakeresés olyan, mint egy másodállás, ahhoz, hogy jól működjön érdemes készíteni egy stratégiai tervet, hogy könnyebb legyen összpontosítani. Első lépésként találjuk ki, hogy mi a cél, és mi az odavezető út. Sokkal egyszerűbb végighaladni az úton, ha már leraktuk a öveket, meghatároztuk a határidőket. Második lépésként haladjunk ezen az úton és ne térjünk le róla. Evidensnek tűnik, de nagyon kevesen tartják csak be.

2. Foglald el magad

Az álláskeresési időszak sokak számára felér egy erős depresszióval, főleg ha a munkahelyünkről nem önként távoztunk. Azt már tudjuk, hogy 24 órában nem lehet állást keresni, így érdemes olyan elfoglaltságot találni, amely lefoglal minket és boldoggá is tesz. Itt az idő elkezdeni sportolni, megtanulni főzni, vagy nekiállni egy új nyelv elsajátításának. Hidd el a családod is hálás lesz érte.

happy-work.jpg

3. Ne felejts el aludni

A nagy állásportálok böngészése közben számos esetben előfordul, hogy mire felnézünk a monitor mögül már hajnalodik és mindjárt vinni kell a gyerkőcöket a suliba. Az éjszakai keresgélés nem túl előnyös. Egyrészt éjszaka nem tudunk annyira pontosan fókuszálni a valódi céljainkra, másrészt a hosszú távú alváshiány boldogtalansághoz vezet. Este már egy fejvadász vagy cég sem tölt fel új nyitott pozíciót, tehát bátran hajtsuk mi is álomra a fejünket.

4. Menj ki a lakásból

Hétfő van, vagy szerda? Sütött ma a nap vagy esett az eső? Ismerős kérdések? A munkanélküli életmód nagy veszélye, hogy ha nincs miért kimozdulnunk akkor nem is mozdulunk ki. A napok és a hetek csak úgy elcsúsznak mellettünk. Érdemes minden nap legalább egy félórás sétát tenni, kiszellőztetni a fejünket, találkozni másokkal. Még az is lehet, hogy egy baráti találkozó alkalmával találjuk meg álmaink munkáját.

 Még több érdekesség a HR világából a Facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr57675606
süti beállítások módosítása