Minden, ami HR

HR Budapest

Online CV - 3 alap dolog, ha Linkedin profil mellett döntenél

2015. augusztus 02. - HRBP

linkedin-logo.pngA Linkedin népessége egyes statisztikák szerint percenként 120 taggal bővül, ehhez képest a magyarok közül csak 600.000 ember gondolta úgy, hogy érdemes regisztrálni. A közösségi portál használói közül ennél jóval kevesebben vannak, akik valóban aktív felhasználók, pedig a fejvadászoknak igazi aranybánya egy ilyen oldal. Ahhoz, hogy könnyebben megtaláljanak és ezzel növeld az álláskeresési esélyeidet jó ha néhány alap dologgal tisztában vagyunk.

1. Mindig friss adatlap

A fejvadászok többsége nem csak úgy kattintgat egy ilyen oldalon, hanem komoly keresőket használ, ahol kulcsszavak segítségével kutatják fel a legjobb jelölteket. Annak érdekében, hogy téged is megtaláljanak mindig érdemes a legfrissebb pozíciót és a hozzá tartozó céget feltüntetni, valamint egy összefoglaló leírást készíteni az aktuális feladataidról és felelősségi körödről.

2. Professzionális képek

A Linkedin nem arra szolgál, hogy olyan profilképünk legyen, ami a legfrissebb nyaraláson készült. Fontos az üzleti megjelenés. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek kiskosztümben, műmosollyal kell feszítenie egy egy képen, de előnyös lehet, ha jelenlegi vagy a leendő pozíciódnak és szakterületednek megfelelő fotót választod. 

linkedin-jobs-analytics_bitport.png

3. Releváns skillek

A megfelelően beírt skillek szintén nagy mértékben növelik ha nem is az elhelyezkedési, de mindenképpen a "rád találási" esélyeket. A fent említett keresők a skillek esetén is működnek, ezért ha olyat írsz be, ami nem vonatkozik rád, csak azért hogy minél többen megtaláljanak, azt kell, hogy mondjam nem járt jól. A fejvadászok a pozícióra releváns elvárások szerint keresnek, tehát ha beírod az excel-t mint erősség és a valóságban  makrókról még nem is hallottál, az mindenkinek csak időpocsékolás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr67669224
süti beállítások módosítása